Om Feldenkrais

Om feldenkrais

Medvetenhet genom rörelse

Feldenkrais metoden är ett sätt att lära sig – Lära att röra sig mera fritt och lätt, att bära mindre stress i sin kropp, att sluta göra sakerna som ger dig smärta.

Genom mjuka rörelser och riktad uppmärksamhet, ökar du din självkännedom och du får tillbaka kontakten med dig själv, med de flytande, lätta rörelser du hade som barn.

Feldenkraismetodens två former:
Medvetenhet Genom Rörelse (MGR)
Funktionell Integrering (FI)

Medvetenhet Genom Rörelse (MGR)
I dessa lektioner lär du dig att öka din medvetenhet genom att långsamt utföra rörelser efter pedagogens instruktioner. De flesta lektioner utförs liggande på golvet för att ge nervsystemet optimala förhållande för inlärning.

Du upplever oftast en omedelbar förbättring i hållning och andning samt en ökad avspänning och koncentration. Metoden är utmärkt för att utveckla dig själv och få en fördjupad kunskap om hur din kropp fungerar.

Om du vill prova en MGR så  se under kurser. Eller gå till vår sida med lektioner där det finns några lektioner du kan lyssna på och prova.

Funktionell Integrering (FI)
I dessa lektioner ligger du oftast på en låg stoppad brits fullt påklädd. Genom lätt beröring guidar pedagogen dig till att upptäcka nya saker om dig själv och hitta nya rörelsemönster.

Du kommer bli medveten om att det finns möjlighet att ändra ditt rörelsemönster och framförallt att det finns frihet att välja. En spontan inlärning sker både på det medvetna och undermedvetna planet. De individuella lektionerna anpassas efter dina önskemål och behov. Nedan kan du se ett exempel på en FI.

En individuell lektion tar ca 1 timme och kostar 600 – 800 kr.

Boka en lektion
Om Feldenkrais

Moshe Feldenkrias

 

Vill du veta mer om grundaren bakom Feldenkraismetoden, Moshe Feldenkrais? Tryck här