Rock & roll – gung och rull

Rock & roll

Gunga och njut

Rock & roll – Gunga och rulla.

Tänk att sitta i en gungstol på en veranda med en vacker utsikt! Vad kan vara mera rogivande och vederkvickande?  Eller tänk på hur du gungar ditt barn i famnen för att få hen att somna eller för att ge tröst. Minns glädjen när pappa/mamma satte fart på gungan i din barndom. Eller förtjusningen när man rullar nedför en grässlänt.

Det är något visst med att gunga och rulla, något sker inom mig. Kanske har det att göra med en känsla av viktlöshet, kanske är det något som har att göra med evolutionen. Men något sker i vårt nervsystem när vi gungar, rullar eller rockar oftast känner jag mig gladare, lugnare och mera avslappnad efteråt.

 

När gungade, rullade du runt på golvet senast?

Gunga

Glädjen att gunga

Minns du känslan, glädjen? Du kan uppleva det igen! Vi kan utnyttja detta för att må bättre.

Vill du testa så är du välkommen till mina Zoom lektioner de kommande 4 måndagarna (11, 18, 25 maj och 4 juni).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.